24 februari 2011

NjutningIgår råkade jag se på svt's program "Jakten på lyckan", programledaren träffade Amelia Adamo och pratade om njutning. Hur vi är dåliga på att njuta. Hur man i Sverige unnar sig något och inte njuter. Först måste man arbeta, sedan får man unna sig något, det går inte att hoppa på njutningen direkt.
Varför njuter man inte mera?
Ja det kan man verkligen fråga sig.
Tror att det delvis handlar om inställning. T.ex. träning ser inte jag direkt som njutning. Det är jobbigt och sen får man unna sig något men själva träningen är ingen njutning?
Det skulle säkert vara lättare, roligare, trevligare om man såg det som en njutning, eller åtminstone som en ynnest. Att jag har möjlighet!
Det handlar säkert om att vara i stunden också. Så mycket av livet går åt att tänka på sånt som hänt och planera det som skall komma, det är svårt att njuta om hjärnan är någon annanstans.

Kaffe. Det njuter jag av, gott mörkrostat (och dyrt kaffe). Men det är en sån där grej som den allmänna inställningen är att man ska spara in på, åtminstone när man köper hem det. Man kan unna sig att gå på café, men man kan inte njuta av riktigt gott kaffe där hemma varje dag? Charterresor och fredagsmys, men kaffe ska det snålas på!

Nu borde jag redan njuta av att sova, men min lite försena kaffekopp gjorde att jag blev pigg. Åtminstone i huvudet. Kroppen är trött och har träningsvärk i varenda muskel från gårdagens Yoga - som jag njöt av ;D


"Jag är inte särskilt alkoholiserad"
-Amelia Adamo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar