16 maj 2013

Renoveringen då?

Kom att tänka på att jag har bloggat väldigt lite om renoveringen på sistone. Det beror framförallt på att vi har gjort väldigt lite renoveringsmässigt som är värt att visa upp. Ja väldigt lite överhuvudtaget under våren. Framförallt har vi haft en hel massa annat att göra, så är det väl för de flesta att tiden inte räcker till.

Men i takt med att solens timmar ökar, ökar också lusten och orken att göra något åt hemmet.
Under jul-ledigheten tog vi itu med hallen, men den är i ett halvfärdigt tillstånd eftersom vi kom fram till att vi skulle göra klart övre våningen före vi gjorde klart hallen och trappan. Detta eftersom vi har en väldigt smal trappa och det är i princip omöjligt att inte slå i eller skråma omgivningen när man bär upp stora möbler osv. Så därför har vi nu tagit itu med det sista rummet på övervåningen, det som ska bli sambons arbetsrum/"museum" för glaskannor ;)

Första steget med att alls kunna börja på i blivande arbetsrummet var att tömma det. Det har nämligen använts som förråd och fixar rum under tiden vi hållit på med resten av rummen häruppe.
Men efter en massa tömmande och uppornande av pysselskrubben för att få plats med mera saker där var vi igång, igår målade jag taket en första gång och medan jag skriver detta målas det en andra gång :)


Taket efter första målningen.

2 kommentarer:

  1. Så det går framåt! Ni har tydligen en bra arbetsfördelning, den ena målar första omgången, och den andra stryker på nästa lager =)Ska bli roligt att följa med hur det blir

    SvaraRadera
  2. Usch sånt där är jobbigt men man gör som man alltid gör kavlar upp ärmarna tar sats och landar vid kaffebordet för en uppiggande fika innan man börjar.....=)
    Du det där blir kanon! friska tag

    SvaraRadera