18 april 2011

Riksdagsvalet

Blev riktigt modfälld när man fick se resultatet av riksdagsvalet igår kväll!
19,2% röstade på sannfinländarna. Det är helt otroligt.
Otroligt på ett väldigt negativt sätt.
Finns det verkligen så mycket folk i Finland som t.ex. tycker att kvinnor inte ska studera utan de ska koncentrera sig på att föda "pure finns" -äkta finnar. Det är så läskigt och fel så man mår illa.
Det kommer fram i bbc artikel nedan
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13091920
Vem ska bestämma vem som är äkta nog att föda barn med? Timo Soini kankse ska stå och peka ut- du och du kan avla barn, efter att förståss ha gått igenom släkten ända tillbaka till, ja till vad? Så att det inte finns en rysk farmor, en norsk mamma eller en rumänsk morfar?

Man blir riktigt orolig för vad som kommer att hända de kommande åren. Kommer de att få ännu större röstetal i framtiden eller går det att få finlands befolkning att ta sitt förnuft till fånga?

Jag är just nu på gotland och det är nog så att man får ta sig en funderare på om man ska åka tillbaka. För äkta kan jag knappast kallas. En finlandsvensk islänning med danskt påbrå, uppvuxen i Sverige. Nja. Det godkänns knappast av Timo Soini.

Dessutom vill de gärna förinta svenskan, så jag antar att pure-blood finlandsvenskar inte heller ska få avla barn. Kanske det är okej om finlandssvenskarna studerar dock.......fast på finska då förstås.

Ett bra citat jag stal:

“Make the lie big, make it simple, keep saying it, and eventually they will believe it”

Adolf Hitler

Jag tyckte även att en kvinna som blev intervjuad i går på teve uttryckte sig bra då hon sa att de som röstar på sannfinländarna har igelkottsattityd!

Jag tycker man ska arbeta mot igelkottsattityd och för gemenskap, samarbete, kärlek och tolerans!

1 kommentar:

  1. det är verkligen sorgligt att folk faktiskt tror att deras välfärd hänger på att andras rättigheter skärs ner. verkligen absurt sätt att tänka.

    kram/e

    SvaraRadera