10 mars 2012

Systrar och loppis i Åbo

Nu har vi spenderat några dagar i Åbo av denna semester. Startade på morgonen i onsdags, första stoppet blev på Köffi, nära Björneborg.
Andra stoppet blev i Rauma, där kollade vi in gamla stan en sväng och besökte två loppisar. Köpte en Sköna hem tidning från 1988 som syns på bilden och 6 tallrikar från Uppsala Ekeby,( under röda koppen med vita prickar på bilden).
Sedan åkte vi vidare och stoppade vid två riktigt bra loppisar i Laitila. Därifrån fick vi med oss den gul-gröna kannan till J's samling och blombordet/tidingsställning som grejerna står på.
Var framme i Åbo på eftermiddagen. Gick till hotellet och fixa till oss lite före vi mötte upp med mina systrar och gick till tapas- restaurangen Sevilla och åt en riktigt god middag!
På onsdagen besökte vi tre loppisar i Åbo. Det räckte faktiskt till för att få loppisbehovet tillfredsställt. På en av dem som hette Minimani hittade vi rätt så mycket, 4a röd-vitprickiga kopparna, 6 blågröna små skålar, några Femina tidningar från förr och den lilla silvriga tyska plåtburken.
Eftermiddagen spenderade vi först hemma hos syster&Z med kaffe och klippning och sedan for vi vidare till Caribbia- ett badhotell! Där vi spenderade några timmar i poolen, vattenrutchkanorna och bastun. Kvällen avslutades med ett besök på en indisk restaurang, där vi åt riktigt god mat!
Fredagen blev egentligen bara en hemresedag. Började dagen vid tio tiden på IKEA. Spenderade nästan tre timmar där fast vi knappt skulle ha någonting. Blev i alla fall gardiner till köket, lite krokar till badrummet och så förstås en hel massa annat som man inte visste man behövde.
Spenderade några timmar med att leta efter loppisar och besöka dem. I Masku hittade vid en riktigt intressant en där vi köpte de två stora plåtburkarna, grytunderlägget och den svartvita koppen som står ovanpå det!
Så började färden hemåt, på vilken vi endast hade en paus för mat. När klockan närmade sig åtta landade vi hemma med alla våra fynd!

1 kommentar:

  1. tack för besöket och välkommen åter!
    det var så roligt så

    SvaraRadera