25 maj 2012

Internet

Nu har vi fått riktigt internet, alltså ett ordentligt bredband eller fiber som det kallas här. Firman har varit och dragit en sladd, det låter ju enkelt, men det var en massa grävande och svetsande och så vidare före vi hade sladden i huset. Så har J fixat så vi har det trådlöst i huset nu! Känns bra, nu blir bloggandet snabbare!

Annars var vi och köpte en bokhylla i teak i tisdags som vi hittade på findit. (motsvarighet till svenska blocket.se) Stor och snygg med hyllplan och skåp som har skjutdörrar. Än så länge får den bo i uthuset eftersom vi inte är säkra på var vi ska ha den, så jag har ingen bild på den. Men förmodligen får den flytta in i vardagsrummet, istället för den hyllan vi redan har där. Det blir i så fall efter att vi bytt ut eldstaden. Har ju en jättefin kakelugn där som ni kan se i detta inlägg, tyvärr är den inte lika fin längre eftersom det har rökt in så mycket i vinter, där ovanför luckan är det helt svart och färgen har flagnat fast vi målade med rätt färg, (misstänker att färgen under inte var rätt färg. ) Nå detta är ju bara ytligt, men eftersom den inte värmt alls så bra som vi förväntat oss och dessutom strulat mycket, just med att röka in osv. så har vi bestämt oss för att investera i en ny spis/kakelugn från Tulikivi, här är en bild på den, fast det blir med svart kakel i mitten och annars vitt runt om. Så eftersom det är på gång i sommar blir det ändå att typ tömma vardagsrummet, så får man möblera på nytt då senare, när spisen är på plats.

Är ett ganska stort projekt att byta ut kakelugnen så man borde ju ha gjort det före man renoverade vardagsrummet, men man tänker helt enkelt inte på allt före man sätter igång. Det finns många saker som man tänker att man borde gjort i annan ordning eller på annat sätt och så säger man, nästa gång jag renoverar ska jag göra si och så. Men någon gång ska ju vara den första för allt och man kan ju inte veta allt från början. Förmodligen blir det väl så att vi börjar renovera på nytt så fort vi har huset "färdigt"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar