29 maj 2012

Loppis och ett målat golv

I lördags blev alltså golvet målat, nu ser det så rent och glänsande ut att man knappt vågar använda det.

I söndags åkte vi ut på en loppisrunda, ända till Nykarleby, så via Bertby och till Vasa. I Nykarleby ordnades det gårdsloppis. Det är verkligen ett bra koncept tycker jag, att många gårdar ordnar loppis samtidigt. Tyvärr var det inte så många gårdar med och till salu var mest barnkläder, leksaker och nyare bruksgrejer. Så det blev inga fynd där. Vi träffade även en god vän som har ett sommarhus där och drack kaffe på brostugan, ett mysigt litet café i ett gammalt hus. Där utanför såg vi en skylt om ett annat gårdsloppis, så vi promenerade dit, men inte heller där gjorde vi några fynd!

Som tur var hade vi sett en skylt om loppis på vägen upp, så där, dvs i Bertby stannade vi på vägen tillbaka. Där gjorde jag två fynd + att det var plantloppis också, så vi köpte även en björnbärsbuske och en temynta.

I Vasa åkte vi för att kolla in strandloppis som började på nytt för någon vecka sedan. Tyvärr kom vi så sent att de flesta försäljare (som inte var så många )hade börjat packa ihop. Så där blev det inget köpt! Strandloppisen funkar så att man kommer dit och hyr ett bord och säljer under en dag. Nu ordnas det bara på helgerna, men i sommar varje dag tror jag! Vi får helt enkelt åka och kolla in det på nytt en annan dag! Försäljarna kan ju också ändras en del får man ju tro!
Kaffe på brostugan
Skedar och ett blommigt lakan som jag fyndade i Bertby
Nymålat golv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar