12 augusti 2012

Hänt i veckan :)

Gotländsk skalle på Gotländsk djurgård

Badar i barndomens vatten

Visby innerstad
Vy från Visby strandpromenad
 Förra söndagen kom jag hem från Gotland där jag hade spenderat 5 härliga dagar tillsammans med familj och vänner, på bilderna ovan ser ni en del av vad jag gjorde. Skulle besöka många loppisar, men det blev bara två. På en hittade jag en fin plåtlåda och en fin "kartong låda" och en cigarrask. På den andra köpte jag endast en pocket för 1kr, billigt!

Spenderade halva söndagen med att resa hem och resten av halvan med att vara trött. Lördagsnatten sov jag hos min kompis, vars grannar var väldigt störande den natten. Musik på full volym, en massa smällande i dörrar och en massa skrikande gjorde att man inte sov så gott. Så söndagen blev en riktigt slö dag.


På måndagen försökte ja packa upp och städa. På kvällen försökte vi plocka svamp i Närpes. Ingedetera gick jättebra. Vi hittade väl tre svampar värda att plocka. Men vi besökte även min pappa med familj, det gick bra!

Tisdagen gick åt till ärenden i Vasa, typ lyssna på banktjänstemän som försöker få en byta försäkring.


Och på onsdagen började jobbet för mig. När vi kom hem från jobbet hade vi fullt program, då hade nämligen nya spisen/kakelugnen kommit!
Vardagsrummet är nu fullt med högar av gråa stenar till nya kakelugnen.
Den låg på gården på tre lastpallar. Jag hade föreställt mig att detta med att bära in spisens delar skulle bli ett väldigt tungt och jobbigt projekt. Därför att jag föreställde mig att det var outtgrundligt många delar som skulle in och att de skulle vara supertunga. Men själva det fysiska "bärandet" gick bra! Det var funderingarna runt omkring hur man skulle placera delarna inne i rummet som var problemet. Vi hade fått instruktioner på finska och en dålig karta över hur delarna skulle läggas ut i rummet för muraren. Tyvärr motsade instruktionerna och kartan varandra och kartan var för en mindre fyrkantig spis, vi har en extra hög trekantig modell, eftersom den ska stå i ett hörn. Det slutade med att vi gjorde någon slags kompromiss mellan karta, instruktioner och förnuft och så hoppas vi på att inte muraren blir förargad!

Torsdag var det konstens natt i Vasa, men vi fick ägna oss åt konsten med gräsklippning och trimning istället. Fredagens kväll blev rätt så ledig, igår var det loppis på töckmovägen i Malax och sen jobbade jag. Vi köpte en hel påse med fina riihimäki burkar på en gård!
Idag har vi spenderat hela dagen i Närpes och denna gång blev det en hel del svamp!

Dessutom har jag i veckan fått ett glädjande besked, något jag inte trodde skulle bli av, jag har blivit antagen till Inredare utbildningen vid YA! i Vasa! Så på tisdag börjar skolan!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker...
    ...att nån gång ska du ta med mej till Gotland! Inga män och inga barn :)

    SvaraRadera
  2. Apsolut! När ska vi åka :D

    SvaraRadera