28 november 2012

Cognacsrummet ser ljuset!

Vårt cognacsrum har stått färdigt möblerat och dekorerat ganska länge nu. Och jag har tänkt jag skulle ta bilder då ljuset tillät. Eftersom det är november och mycket som upptar ens tid så är det inte så ofta ljuset och jag är hemma samtidigt. Men en förmiddag tog jag vara på den grådaskiga stämningen som den här tiden på året kallas för dagsljus och med kameran i högsta hugg dokumenterade jag hur vårt cognacsrum blev till slut!

Sett från sovrummet. Denna fantastiska möbel- kombinerad barskåp, skivspelare och radio har vi bytt till oss från vår goda vän!

Vy över rummet, tagen just utanför sovrummet.
Soffan och de två fåtöljerna köpte vi på findit.fi för över ett år sedan.
Vy över rummet tagen från trappan, det är sovrumsdörren som står öppen
Närbild på den vackra möbeln. I barskåpet förvarar min sambo några av de finaste sakerna han har i sin glassamling- olika storlekar av aurinkopallo av Timo Sarpaneva.
Här är en av de finaste (och de fulaste sakerna) jag har i min samling av allt möjligt. Man får anta att det är en souvenir från Frankrike. Den har en fantastisk ram i plast - guldfärgad som ni ser och lampor! Och en gräsmatta av filt med ett plast eiffeltorn med ett vykort som bakgrund. Ganska unik tror jag åtminstone den är...

En annan fulfin sak som jag kan skylla helt på sambon, inköpt i en designaffär i Vasa som hade utförsäljning. Borde alltså inte ha så många år på nacken. Men vi vet inte mer om den än att den är dansk, någon som vet designer?
Lamporna vi har ovanför trappan är också hittade för drygt ett år sen, för några euro på en loppis såklart!

Och här en bild på det kommande projektet - trappan och hallen, måtte vi snart ha ork, motivation, lust och tid till det! :)6 kommentarer:

 1. For et fantastisk rom !!
  Morsomt å få en komplett oversikt over dette rommet.
  Så mye fint å hvile øynene på.. og kult ikke minst :) Møblene og de nydelige vinduene.

  Ha det fint
  Janne

  SvaraRadera
 2. Oj vad fint det är, vackert och inbjudande! Och tapete, wow, love it. Dom tre tavlorna med smal ram, ovanför fönstret, vad har dom för motiv?
  Nyfiken.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle kunna ta närbilder på dem någon dag. På två av dem är det en flicka och på en av dem fåglar, de är alla tre japansk grafik av två olika konstnärer. Det är min sambo som köpt dem på Apollos auktion.

   Radera
 3. Så fantastiskt vackert de e hos er Sara!

  SvaraRadera
 4. Vad fint ni har det Sara. Kul att du också är en loppis-fantast. Visst är det underbart kul?!?
  Stor kram från Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det bästa :D Har följt med lite på fejjan det du lägger ut om till utbildning osv, verkar riktigt intressant! :D

   Radera