4 november 2012

Allt i hemmetTre stycken "Allt i hemmet" tidningar från åren 1959 och 1962 hör till mina bästa loppis-fynd den senaste tiden. Det är så inspirerande och roligt att titta i dem. Från förut har jag många veckotidningar och de är också jättetrevliga, men det är extra intressant med dessa gamla inredningstidningar, det är ju betydligt mer bilder på möbler och saker i dessa! Måste ju visa upp lite bilder. Hela tidningarna förtjänar visas upp men det tar för mycekt tid. De kommer i alla fall helt klart få en hedersplats här hemma.

Kolla in diskmaskinen! (ur Allt i hemmet nr 8 AUGUSTI 1962)Här diskmaskinen med luckan stängd i ett annat kök. Det här köket skulle man lika gärna kunna se i en inredningstidning i dag, ja om man tar bort diskmaskinen då för så där snygga diskmaskiner görs inte längre. (ur Allt i hemmet nr 10 OKTOBER 1959)
Ett allrum (ur Allt i hemmet nr 10 OKTOBER 1959))   
Inredningsreportagen i all ära, men det är nästan reklamen som är det roligaste och intressantaste i tidningarna.

Härliga färger!

I Perstorp reklamen syns diskmaskinen på nytt!

Detta är också en reklam för Perstorp Plattan. Det ser väldigt futuristiskt ut detta badrum tycker jag. Väggarna är alltså klädda i den underhållningsfria Perstorp Plattan i svart och gult :D

Jag skulle gärna shoppat här!

Förr kunde man göra snygga tv-apparater

 Hoppas bilderna inspirerar trots att de är av lite dålig kvalitet!
6 kommentarer:

 1. Hej! Vilken fin blogg du har! Roligt med en finlandssvensk retroblogg, jag fyljer många svenska liknande. Oj vilka härliga tidningar du har fyndat, vilken stil det var på grejer förr =)

  SvaraRadera
 2. hej jag har en sån diskmaskin hemma den funkar än den kom 1961 slog den i geno blev hen dunder hitt den heter elektrolux rundaburken älsjar den ni som vill kom och titta när den snurrar

  SvaraRadera
  Svar
  1. obs slant på tangenterna hoppas ni kan läsa ändå

   Radera
  2. Va häftigt att du ännu har en och att den funkar! Man blir ju lite avundsjuk :)

   Radera