7 januari 2013

Nytt (studie) år!

Det nya året har börjat och på alla bloggar jag läst på sistone har man på ett eller annat sätt sammanfattat eller åtminstone med några ord nämnt det bästa med det gångna. Något som jag verkligen uppskattat med det gångna året är alla nya bloggbekantskaper! Det ger så mycket att kolla in andras bloggar och att få kommentarer!

Men det bästa med det gångna året för mig var absolut att jag vågade söka och till sist kom in på utbildningen som jag ville gå. Och nu har redan ett halvår av den utbildningen gått, så om 2 och ett halvt år har man förhoppningsvis alltså en grundexamen inom inredning och tapetsering!
Utbildningen är väldigt bred och innehåller mycket praktiskt så nu tänkte jag visa upp vad jag gjorde på kursen före jul som var möbelrenovering:

Ett av mina projektet var denna pinnstol som jag fyndat på loppis, köpte den helt enkelt för att den var charmig och rätt så billig.

Tyckte den var fin som vit men den var ganska dåligt målad och färgen hade börjat flagna och gulna på sina ställen så jag tyckte det var ett bra projekt att ta mig an på möbelrenoveringen.

Här har jag tagit bort så mycket färg som möjligt med hjälp av en värmepistol.

Vissa delar satt så löst att de föll av under arbetet

Som skrivet hade jag hittat den på loppis men inte haft en tanke på att kolla efter märkningar så denna såg jag först under möbelrenoveringen eftersom det var första gången jag vände upp och ner på den. Men den är alltså tillverkad av Hagafors stolfabrik i Småland.

Eftersom den var så skranglig var nästa steg att plocka isär hela stolen, fick numrera delarna så att jag skulle få ihop den på rätt sätt då jag slipat och sandpapprat allting.

Till vänster ligger färdig slipade delar och till höger oslipade.

Efter slipningsarbetet som kräver mycket tålamod var det dags att limma i hop stolen igen.

Benen på plats!
Sutresultatet! När jag väl fått bort all färg tyckte jag träet var så vackert i sig att jag bestämde mig för vax som ytbehandling. 
På sista bilden står stolen i hallen som är vårt projekt här hemma just nu. Jag har spenderat en del av ledigheten åt att måla där. Det blir blogginlägg om hallen så småningom!

Imorgon börjar skolan igen och det ser jag framemot. Om du funderar på om du ska våga börja studera igen; gör det! För det är roligt, intressant och givande!


Jag önskar er alla ett fantastiskt 2013!

1 kommentar:

  1. Stolen blev jättefin! Jag skriver under detdär med studier, det är mycket roligare nu än någonsin som yngre. Har nu ett år kvar till examen och rekommenderar varmt!

    SvaraRadera