10 februari 2013

En brokig skara koppar och fat

I veckan besökte jag en loppis och fick med mig några saker hem, bla  en bok om möbelrenovering som kan vara bra om jag ska fortsätta med sådant. Böcker är ofta billiga på loppis, speciellt om man jämför med nypriset. De flesta böcker stiger inte i värde direkt. Jag brukar inte köpa så mycket böcker eftersom jag tycker att jag kan låna dem på biblioteket, att inte ens de där några euro är värt det för något man kan låna gratis. Men vissa böcker kan man tycka att man behöver ha för att gå tillbaka med dem och då är ju verkligen loppis bra.
Det här hittade jag också. Två par trevliga örhängen i plast och 4 st Arabia assietter- "Pallas"

Jag hade redan dessa tre kaffekoppar med fat och assiett så nu börjar sökandet efter fler  koppar med fat åt de nyinköpta assietterna. Dessa är finkoppar som jag använder för finkaffe :) Det enda negativa för en kaffemoster som jag är att det ryms så lite kaffe i dem.


Jag ska fortsätta inlägget med att visa upp mera  kaffekoppar och assietter som vi använder hemma hos oss. 
2 favoriter från Arabia som jag använder då jag vill få vardagen att kännas lite lyxigare. Den mindre hör till serien Valencia av Ulla Procopé, den större är gjord av samma formgivare och serien heter fiesta.


Två stycken har jag av dessa söta assietter som heter Johanna av Arabia.

Inser att jag har en förkärlek för blått på vitt då det kommer till porslin. De översta har vi sex tycken av och jag tycker de är så härligt retro, de undre är härligt gamla och båda sorterna är Arabia.

Den övre sorten heter Fokus och kommer från Rörstrand och i denna serie har vi även kanna, mattallrikar och uppläggningsfat. Jag tycker inte lika mycket om 70 talets orangea-bruna nu som jag gjorde då jag fick dem men ännu hänger de kvar. Den undre är Arabias och de är vackra och gamla :)

Här är några vackra assietter som jag får tacka glassamlaren till sambo för . Formgivaren är Kaj Franck. Jag skulle gärna ha fler av dem i olika färger!

5 kommentarer:

 1. Pallaskopparna är ju himla fina. Det blir inte så ofta att använda kaffekoppar, jus för att det ryms så lite. Jag ska hålla ögonen öppna för Pallas åt dej!
  Jag har också Fokus-serien som du kanske märkte då jag visade glasen =)

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte inte på det! Är dålig på att komma ihåg namn på alla serviser etc så jag fick kolla under tallriken för att komma på vad servisen hette! Men de där glasen passar säkert superbra med fokus! Du får visa upp dukningen du gör med det nån gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I går var jag på loppis i Vanda. Där fanns en Pallas-servis för 12 personer, kaffekoppar, fat o assietter, allt tillsammans 120 euro.....

   Radera
  2. Det var mycket på en gång! inte så farligt dyrt heller, 10€ per set men men...mycket pengar att lägga ut på en gång i alla fall.

   Radera
 3. Det øverste serviset var jo bare nydelig Sara !
  Jeg har ikke sett det før.

  Janne

  SvaraRadera