25 mars 2013

Att göra en liten möbel

Den här perioden har vi möbelsnickeri i skolan. Detta första projekt vi gjorde var en enkel liten möbel, nämligen något som vi kallar "laptop bricka" .
Först skull man välja material, för mig blev det som synes björk. 
Först hyvlade vi med ett par olika maskiner för att sedan såga träet i  mindre fina raka stänger som vi sedan limmade, här ligger de redo på limbordet.  

Resultatet blir en limträskiva.
Här syns en av mina klasskamraters skivor, den är gjord i bok och valnöt.
Efter att den var limmad skulle överlopps limmet skrapas bort, så att det inte fanns kvar en massa lim som kunde fastna i hyvelmaskinerna. En hel massa skrapande blev det för mig.
Det här var modellen som vi utgick ifrån.

Så här blev min modell, efter att denna bild är tagen slipade jag en hel massa och sedan
betsade jag  för att få en mörkare nyans som skulle passa med teakmöblerna vi har i vardagsrummet , efter betsning oljade jag den några gånger och så här blev den då till slut, en skiva att ha datorn på när man har den i famnen. Tanken var att man också ska göra en kudde till att ha under, mellan famn och skivan. Den kommer...

Det är roligt att skapa saker åt sig själv som man har nytta av. Det är en väldigt intressant detta med möbelsnickeri och bra då man har tillgång till alla dessa maskiner, hyvlar, slipar, fräsar etc. Nu håller vi på med ett större projekt så det känns faktiskt rätt så tråkigt att vi har ledigt från skolan veckan som kommer eftersom det är påsk.

1 kommentar:

  1. Snyggt jobbat igen =). Du trivs tydligen väldigt bra i din skola, vilket jag lätt kan förstå. Ha en skön påsk trots allt!

    SvaraRadera