17 mars 2013

Sätta bo

Jag besökte en tillfällig loppis som ordnades av en ungdomsförening förra helgen. Många ungdomsföreningar ordnar loppis i sina lokaler nu under våren. De Finlands-svenska ungdomsförenings-lokalerna kan närmast jämföras med Folkets hus i Sverige. Ungdomsföreningarna är väldigt livskraftiga och ordnar ofta många olika slags program det kan vara danser, revyer osv. Jag är glad att så många har hakat på trenden med loppis, ungdomsföreningarna har lokalen och ställer upp bord där som de då hyr ut och loppiset brukar vara ungefär en vecka.

Ofta går det också att göra fynd, men det gäller att vara där direkt när loppiset öppnar om man ska hitta de bästa grejerna. Det var vi inte förra helgen, men jag gjorde ändå ett fynd för 50cent. En bok som heter "Sätta bo" av Kerstin Henrikson-Abelin och är utgiven 1962.
Jag älskar att hitta sådana här böcker, det är ju så härligt att titta på bilderna och förhoppningsvis lär man sig någonting av att titta i dem. Jag vill ju självklart också dela med mig av bilderna!

En mycket anspråklös utsida har boken.

Bildtexten i boken lyder: Sovrum för mamma och baby i den unga familj vi berättar om på s.103-106. Sängen har kantklädsel, överkast och kuddfodral av bomullstyg. På golvet ligger en bomullsrya.

Bildtexten i boken lyder: När köket rymmer en så här trivsam matvrå behövs inget extra finmatbord vardagsrummet.
 
Man kan väl inte annat än att hålla med eller?

Roligt att hitta Berså som är så populär i nutid på en bild från när servisen "var ung". Det är också roligt att om vilka olika servisdelar man behöver till vad på sidan brevid.
Bokens bildtext lyder: Toalettvrå som är uppbyggd av två byråer och löstagbar arbetsskiva ur serien Contenta, här av träslaget oregon pine. Pallen har sits av flätad rotting.
Bokens bildtext lyder: Det finns mycket vackert att välja på bland linneförrådets textilier. Här ett urval av handdukar, dukar, tabletter och servetter ut aktuell varusortering.


Bokens bildtext lyder: Billig och bekväm sittvrå där korgstolar och bord tillsammans bara kostar drygt 200 kronor. Den blå väggfärgen är utmärkt som effektfull bakgrund till den gråvita linneryan och de varmt gulröda naturfärgerna i möbler och armatur.
Längst bak i boken finns listor över priser och tillverkare på det som visas på bilderna. Roligt och intressant! På den här bilden syns en del av listan över servis grejerna på fjärde bilden och även en del av listan över "linneförråds grejerna".
2 kommentarer:

  1. En bok helt i min smak..härliga bilder på utmärkta inredningsvyer, enkelt snyggt och så gångbart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! Så tycker jag också! Tycker det är jätte-inspirerande att titta i sådana här böcker.

      Radera