5 juli 2013

30 års kalaset


För närmare tre veckor sedan fyllde jag 30 år och nu har jag äntligen tid och möjlighet att visa upp allt jag vill från den dagen. Med hjälp att lillasyster och hennes sambo, min egen sambo och min faster och en hel del andra vänner och bekanta hade vi förberett och ställt till inför den stora dagen som var lördagen den 15onde juni. Vi hade shoppat, lagat mat, städat, bäddat och rest ett stort tält. Så kom då den stora kalas-dagen!
Den började med att jag fick presenter, ballonger och kaffe på sängen. Överkastet  fick jag i present av min syster och hennes sambo.

De har sytt det av bland annat gamla gardiner!
De blåa och det röda är från våra morförälrars gamla gardiner,  nattduksborden kommer också från dem och lamporna har sambon räddat från soporna på arbtet. Överkastet passar väldigt bra med heltäckningsmattan vi har i sovrummet tycker jag!


Efter kaffe på sängen fick man raskt stiga upp och inmundiga lite frukost för det var ett späckat program före gästerna skulle komma vid 13-tiden.
Så här såg tältet ut då vi hade det färdigt dekorerat, de flesta av "dukarna" är egentligen gardiner. Men härligt färgglatt blev det och det var det jag eftersträvade. Eftersom syrenerna alltid blommar när jag fyller var det en självklarhet att jag skulle dekorera med sådana. Jag har ända sedan jag var liten brukat ta in en bukett syrenkvistar på min födelsedag. Men detta år hann de vanliga syrenerna blomma ut eftersom det var så varmt redan i maj. Så som tur var lät en vänlig själ mig hämta kvistar från hennes ungerska syrener. Så fick jag syrener på min födelsedag i alla fall!
Jag hade privata stylister, min faster och min lillasyster och satt i två timmar och blev fin. 

Så här blev det färdiga resultatet.Jag brukar aldrig vara så här stylad så det var väldigt roligt för en gångs skull!

Här är mitt fantastiska gula plast-bord dukat för dags-gästerna, goda saker upplagda i vackra plåtburkar, plastbyttor från rosti och en och annan glas-sak. 

Den största presenten jag fick var en kompost. Som jag hade önskat mig!
Jag fick många fler väldigt fina paket, kortt, presenter! och besök av många fina människor!


Antagligen den näst största presenten jag fick!
En riktig retropresent fick jag också!


Gästerna var uppdelade i ett gäng som kom på dagen och ett annat som kom till kvällen.

Här skålar jag med några av kvällens gäster.

Middagen serverad för kvällens gäster.

Efter middagen var det dags för tipspromenad, jag och min lillasyster instruerar gästerna. Efter det hade de gjort sig välförtjänta av kaffe och dessert och sedan rullade festen på ända in på morgonen till nästa dag.
Många vackra blommor fick jag.

De flesta av alla härliga presenter och kort jag fick.

Den fina kobran


Den här fick jag som en extra present, så fin framsida alltså!

Komposten i all sin glans

Antagligen till storleken den minsta present jag fick, men den som berörde mig allra mest. Halssmycket med pärlan har tillhört min farmor som dog när jag var 1 år gammal. så jag har inga minnen av henne och inte heller några saker från henne. Tack fina faster för det!Tack allihop som gjorde min 30 års dag till en underbar dag att minnas resten av livet. Det enda som saknades var mina gotländska vänner! Hade ni varit där hade den varit fullständigt perfekt! Men omständigheterna gjorde att ingen av er kunde komma och dela dagen med mig, men det tar vi igen när vi ses!

2 kommentarer:

  1. Vad kul med alla presenter och du fick en kobra! oj! den du..den satt fint till en retromänniska=)
    grattis i efterskott!!

    SvaraRadera
  2. Ett stort försenat Grattis! Du är tydligen ganska exakt 20 år yngre än mej =). Skojigt att du fick en Kobra, det fick jag med, en röd =)

    SvaraRadera