25 augusti 2013

Report från Juthbacka

Juthbackamarknaden är över för det här året. Jag+sambon+vår telefonsamlande vän anlände med vår hyrda husbil på torsdag eftermiddag och stannade till idag. Marknaden håller på mellan kl 16 på fredagen och kl 16 på lördagen. Men försäljningen brukar börja betydligt tidigare än så, åtminstone på torsdagen; framförallt mellan säljarna. Men i år hade alla försäljare fått en lapp att de inte fick sälja på torsdagen, om de gjorde det skulle de mista sin försäljningsplats. Så vi gjorde inga uppköp på torsdagen utan gick bara runt lite och pratade med folk vi kände för att sedan gå in till Nykarleby centrum och kolla in kulturutbudet samt den lokala puben Pedros.
Men det där med att inte sälja för tidigt, ja det hölls ju tydligen inte. Enligt vad som stod i dagstidningen så hade försäljningen börjat redan på onsdag kväll.
Det var ca 600 försäljare på plats. Här kommer en bildkavalkad av en bråkdel av utbudet på marknaden. 
 En stol som inte var till salu, försäljaren hade själv köpt den på marknaden och skulle ta den till Sverige där han skulle sälja och räknade med att han skulle kunna sälja den för typ 3000kr. Man blir lite nyfiken på vad han gav för den. Tyvärr en dålig bild, men det var en riktigt snygg 60-tals(?) stol med rött tyg och svart konstläder/läder. Någon som har sett en sådan förut
En trevlig spegelbricka ( taket i tältet var rödrandigt.)
Någon som känner till designern? Tror det står Monica Backström.

En hel del av de andra bodde med stil :)
Motorcyklar är vad hela marknaden började med och ännu är det en hel del försäljare som säljer delar och andra tillhörande grejer till olika motorfordon. Men nu för tiden är det största delen allehanda loppisgrejer till salu. Tyvärr börjar det finnas alltför mycket stånd som säljer nya grejer, ni vet som finns på alla marknader, t-shirts, plånböcker och så vidare. De tycker jag inte hör hemma där.1 kommentar:

  1. Usch och fy för dessa nya varor som inte har något som helst och göra på veteranmarknader, eller fordonsträffar, eller loppisar.
    Dom och antikhandlarna förstör stämningen med oskäligt höga priser som det borde benämnas med antikbord istället för loppisbord.

    SvaraRadera