5 juli 2012

Sommaren som inte var så noga

Nu när det sommar och semester igen minns man förra sommaren då vi började på med vår renovering. Det känns som längesen men samtidigt som igår. Som om somrarna satt ihop. Fast än man nu har flera färdiga rum, däribland kök och badrum, saknar jag lite förra sommaren. Då vi bodde i ett rum medan resten av huset var en byggarbetsplats och vi var utan både kök och dusch. Då man grillade nästan varje dag och åt de flesta måltiderna utomhus. Då man fick många besök, av både såna som hjälpte till och av såna som bara ville kolla in huset. Då det mycket renoveringsöl och kaffepauserna var många. Då nästan allt var oplanerat och besöken på färgaffären och byggvaruhuset många. Då man lyssnade på radio och kopplade av med korsord. Då man inte hade någon teve. Då det inte var så noga, det fick vara ostädat, jag fick vara ostädad och full med målarfläckar.

Fast då längtade man ju bara efter att huset skulle bli "färdigt". Nu har man ju insett att det egentligen aldrig blir det. Visst får vi alla rum tapetserade och målade i sinom tid, men man hittar ju alltid något att förändra och något att förbättra. Och när vi har huset inrett har vi ännu lillstugan och uthuset att inreda och uteplatser att bygga.
Det är bara är så att trots att det kändes jobbigt med det primitiva i fjol så kan jag ändå sakna det livet också. Lev i nuet helt enkelt och ta vara på dagen! Det är väl det man får med sig som lärdom, så nu ska jag fortsätta måla uthuset och lyssna på Radio Vega medan cognacsrummet får sina lister!

1 kommentar:

  1. Du skriver så fint :) Ska bli kul att se ert hus, i sinom tid ;)

    SvaraRadera